joi, 12 decembrie 2013

Ce înseamnă să fii un părinte bun?

A fi  părinte este experienţa cea mai complexă, provocatoare dar şi generatoare de satisfacţii pe care le oferă viaţa. Activitatea " Dicţionarul relaţiei părinte - copil" din cadrul proiectului educaţional interjudeţean "Educatori pentru meseria de părinte",   in care sunt implicate şcolile "Emil Brăescu" Măgura şi "Octavian Voicu" Bacău, a urmărit încurajarea participanţilor de a-şi studia mai în amănunt modul în care relaţionează cu copiii lor, dezvoltarea unei reţele de sprijin social împreună cu alţi părinţi.
În urma  discuţiilor  sincere şi a jocurilor  de rol,  părinţii, având ca parteneri cadrele didactice şi psihologii implicaţi în proiect, au ajuns la concluzii verosimile, au ierarhizat valorile vieţii, reuşind să-şi dezvolte noi abilităţi parentale,  să-şi înţeleagă mai bine copiii, să interacţioneze mai bine cu ei , conştienţi fiind că trebuie să fie realişti în aprecierea calităţilor copiilor lor, să-i  încurajeze  şi să îi ajute în procesul de creştere şi dezvoltare.









miercuri, 11 decembrie 2013

Şezătoare românească la Măgura

Ajunsă la a treia ediție, “Șezătoarea Românească” organizată de Școala “Emil Brăescu” din Măgura a făcut ca sala clubului Arena 2011 să se umple la refuz. Publicul, format din părinți și bunici, a vibrat la unison cu elevii și profesorii ce realizau spectacolul. Și a fost câte ceva din toate tradițiile românești: dans popular, cimilituri de șezătoare, «vorbe», prezentare de port național românesc, cor de colinde și melodii populare, Corul Bunicuțelor, ba chiar și un teatru popular, un fel de vicleim, dar pe textul poeziei “Noaptea Sf. Andrii”, de Vasile Alecsandri. A rezultat un spectacol emoționant.
                                                    Mariana Dumencu, directorul Școlii “Emil Brăescu”.

                                                                 
















   

marți, 3 decembrie 2013

La multi ani, România!

Elevii clasei I și clasei a III-a de la Şcoala nr.2 Măgura și preșcolarii Grădiniței Nr.2, structuri ale Școlii Gimnaziale ”Emil Brăescu” au sărbătorit împreună Ziua Naționala a României. Activitatea şi-a propus înţelegerea adecvată a semnificaţiei acestei sărbători.  Atenţia acordată acestui eveniment s-a canalizat pe stimularea capacităţilor creative şi afective ale elevilor și preșcolarilor prin realizarea drapelului  românesc.
Copiii au participat cu mult entuziasm și au cântat Imnul Țării noastre.




duminică, 1 decembrie 2013

În excursie...

Elevii Şcolii nr.2 Măgura împreună cu câţiva profesori au sărbătorit ziua de 1 Decembrie  vizitând meleaguri dragi româneşti, activitate în cadrul proiectului educaţional "Stejarii...stejari să producă!" . Au plecat cu voie bună spre Biserica din Borzeşti unde au ascultat poveşti despre legendarul stejar de pe vremea domniei lui Ştefan cel Mare, s-au încărcat cu pioşenie la Mănăstirea Bogdana iar Salina de la Tg. Ocna i-a îmbrăţişat pe toţi oferindu-le o gură de AER ...sărat. Paşii i-au purtat  apoi către staţiunea Slănic Moldova şi Palatul "Ghika" din Comăneşti. Spre seară au ajuns acasă osteniţi, dar cu lecţia de istorie învăţată!







duminică, 24 noiembrie 2013

Consumatori, să ne cunoaştem drepturile!

Cu toţii suntem consumatori, iar elevii sunt consumatori dintre cei mai exigenţi în ceea ce priveşte anumite tipuri de produse ( rechizite, dulciuri şi produse alimentare de patiserie şi cofetărie, reviste şcolare etc.). Ca să poată aprecia calitatea produselor şi modul în care acestea corespund cerinţelor de calitate, ei trebuie să ştie cine îi protejează împotriva deteriorării sănătăţii, a utilizării produselor defecte şi împotriva informărilor, publicităţii şi etichetării false sau înşelătoare. În acest scop,  elevii clasei a VI a A ai Şcolii Gimnaziale "Emil Brăescu" Măgura  au participat vineri, 22 noiembrie 2013, la  activitatea  " Consumatorul şi protecţia sa" desfăşurată în cadrul cecului de educaţie tehnologică.  Prin subiectele abordate şi aplicaţiile efectuate, elevii au fost convinşi să renunţe la atitudinea de pasivitate, care permite perpetuarea unor aspecte negative şi să se implice  activ în apărarea propriilor drepturi, cunoscându-le, dezvoltându-şi capacităţi de rezolvare a unor probleme şi de a acţiona în mediul economic real ca şi consumatori avizaţi .






marți, 5 noiembrie 2013

PARTENERIAT CU NATURA

În perioada 1-3 noiembrie 2013 elevii Şcolii Gimnaziale "Emil Brăescu" Măgura au participat la evenimentul "Natural Expo" organizat la Muzeul de Istorie "Iulian Antonescu" din Bacău, eveniment care promovează un stil de viaţă sănătos şi care a avut ca scop atragerea atenţiei copiilor asupra naturalului, formarea unui comportament civilizat faţă de natură şi mediu,  cultivarea unor atitudini  şi sentimente de respect şi dragoste faţă de tot ceea ce înseamnă şi întreţine viaţa pe Pământ, fiind totodată şi un instrument de completare a educaţiei.

Elevii şcolii noastre au susţinut un spectacol folcloric, au expus pe holurile muzeului lucrări executate de ei cu materiale din natură- statui vii-copii îmbrăcaţi în copac, animale sau legume de toamnă frumos stilizate, coşuri decorate cu diverse produse ale toamnei. Lucrările create au fost premiate, s-au acordat diplome participanţilor şi ne-am bucurat cu toţii de prezenţa domnului doctor farmacist Ovidiu Bujor, membru al Academiei Române de Ştiinţe Medicale, reputat cercetător român binecunoscut pentru aportul său asupra fitoterapiei şi principiilor naturiste de viaţă.








duminică, 3 noiembrie 2013

"Petrecerea de Halloween"

Elevii Şcolii nr.2 Măgura si Grădiniței Nr.2, structuri ale Școlii Gimnaziale ”Emil Brăescu” au sărbătorit Halloweenul...activitatea şi-a propus înţelegerea adecvată a semnificaţiei acestei sărbători, controversată în spaţiul tradiţional şi cultural românesc. Atenţia acordată acestui eveniment s-a canalizat pe stimularea capacităţilor creative, intelectuale şi afective ale elevilor prin desfăşurarea diverselor activităţi: confecţionarea de măşti, siluete, fantome şi obiecte de Halloween, sculptarea de dovlecei, petreceri în  costume specifice.
Copiii au participat cu mult entuziasm și si-au folosit imaginația în crearea decorurilor specifice sărbătorii și costumelor de Halloween, s-au costumat au adus dovleci-felinar, au realizat măști.