luni, 29 decembrie 2014

Primiți cu colindul?

Suntem adunați aici
Și cei mari și cei mai mici,
Să cântăm și să jucăm,

Pe toți să vă bucurăm!














joi, 18 decembrie 2014

Punți de legătură între generații...

                          Sărbătorile de iarnă reuşesc întotdeauna să trezească în sufletul nostru trăiri aparte, ele sunt  un prilej de bucurie şi de împăcare sufletească, un prilej de a fi mai buni. Cu emoție în suflete, elevii Școlii Gimnaziale ”Emil Brăescu” Măgura au prezentat  un scurt program artistic și au oferit  cadouri și felicitări, pregătite din surse proprii, bătrânilor din Căminul de Persoane Vârstnice din localitate.
                        Copiii și-au dorit să vadă zâmbete pe fețele bunicilor, să fie nepoții pe care și i-ar fi dorit alături, să le aducă un strop de bucurie prin cântecele, poeziile și dansurile lor.









duminică, 14 decembrie 2014

Șezătoare românească la Măgura

Sezătoarea,  una dintre cele mai frumoase și vechi tradiții românești care face parte în mod natural din viața comunității rurale, a ajuns, la Școala Gimnazială ”Emil Brăescu” Măgura, la cea de-a patra ediție. Acțiunea s-a bucurat de o participare numeroasă, reunind copii, tineri, părinți, bunici, dascăli, oameni din diferite medii sociale și educaționale care au răspuns invitației adresate de organizatori de a recrea împreună atmosfera șezătorilor de altădată și de a pune în valoare frumusețea și bogăția obiceiurilor și tradițiilor strămoșești.
Cântecele populare, colindele, corul școlii, grupul vocal al cadrelor didactice, Plugușorul, dansul Caprei, dansul Ursului, corul ”Stephanos” al Catedralei ”Sf. Nicolae” din Bacău, ansamblul de dansuri populare ”Sărățelul-Măgurelul” alcătuit din foști și actuali elevi ai școlii, au încântat audiența,  manifestându-și astfel dragostea față de tradiție, de frumos și de autentic și împărtășindu-și unii altora bucuria de a fi împreună.
           Expoziția de obiecte specifice artei populare: ștergare țesute, cusute sau brodate, pernute, mileuri, piese ale portului popular, carpete, scoarțe, covoare a servit drept cadru de desfășurare a momentelor pregătite special pentru această ocazie. Așa cum se obișnuiește, după șezătoare, toti cei prezenți s-au înfruptat din delicioasele bucate tradiționale pregătite și oferite cu drag de gazde.            

           Seara s-a încheiat într-o atmosferă caldă, plăcută, destinsă, participanții exprimându-și bucuria că au participat la această acțiune care, a reamintit tuturor, deopotrivă orășeni și săteni, valoarea inestimabilă a specificul nostru rural.














marți, 9 decembrie 2014

Despre prietenie...

O  lecție despre prietenie ne-au predat elevii clasei a V a ai Școlii Gimnaziale ”Emil Brăescu” Măgura„, alături de diriginta lor, d-na prof. Maria Popa. Ei ne-au arătat că prietenia este manifestată prin oricare din calitățile următoare: dorința de bine pentru cealaltă persoană, simpatie și empatie, onestitate, chiar și în situații în care alții s-ar feri să spună adevărul, înțelegere, compasiune și încredere reciprocă.





Seara lui Mos Nicolae...

În Ajunul Sfântului Nicolae, copiii de la Școala Gimnazială Nr.2, structură la Școala Gimnazială ”Emil Brăescu”, Măgura, alături de cadrele didactice, au aprins luminile din brad de la Parohia Măgura și au deschis seara colindelor, printr-un colaj de cântece de iarnă și colinde. Moș Nicolae a fost printre noi, a auzit colindele copiilor și i-a răsplătit cu cadouri.




luni, 1 decembrie 2014

1 Decembrie

Ziua Națională a României a fost sărbătorită anul acesta și de elevii de la Școala Gimnazială ”Emil Brăescu” Măgura. Aceștia au sărbătorit prin cântec, poezie și evocare istorică acest moment important al istoriei naționale. Cu glasul lor gingaş, dar şi cu emoţii în suflet au urat “La mulţi ani românilor de pretutindeni!” Atmosfera de sărbătoare a fost completată de expoziţia de desene tematice.